Publisert

I hvilke situasjoner bør du ikke reise med barn?

Rideoncarryon.no

Å dra på reise, enten det er vinter eller sommer, er koselig for hele familien. Har man småbarn i familien er det ofte en del ekstra en må passe på, utenom å pakke det riktige utstyret. Skal en til utlandet kan en del vaksiner være nødvendige, eller en må kanskje ha ekstra forsikringer. Tenker en bare sykdom kan man bli overrasket over at den største risikoen, statistisk sett, for barnet ditt – å bli skadet i bilulykke. Vær derfor nøye med sikkerheten også.

Flyreisen?

Spebarn under 2 uker gamle bør ikke reise, og etter denne alderen må en være helt sikker på at barnet er friskt, før en reiser. Uansett alder bør en ikke reise med syke barn. Det kan forverre sykdommen å fly, og reisen bør heller utsettes ved slike tilfeller. Sjekk med forsikringsselskapet ditt hvilke betingelser som gjelder for å avlyse på grunn av syke barn. Denne sjekken må du foreta får du bestiller reisen. Barn får de samme plager som oss voksne, men har ikke alltid ordene for å forklare hva som er feil. Vondt i hodet, kvalme eller andre plager kan ende i gråt. Derfor bør du alltid ta barnets gråting på alvor om det ikke er i stand til å forklare med ord hva som er feil. I tillegg kan en eventuell flytur føre til sterkt ubehag i ører og bihuler. Blir barnet syk mens man er på ferie bør en være oppmerksom på at en del tilstander kan føre til at en ikke får være med flyet. Har barnet blant annet diare eller andre smittsomme sykdommer kan flyselskapene nekte barnet å reise. Dette gjelder for så vidt også når en drar hjemmefra, men det er enklere å forholde seg til når man er hjemme.

Reis ikke med syke barn

Ovenfor nevnte vi at flyselskaper kan komme til å nekte dere å reise om barnet er sykt. En bør egentlig ha regelen om at en aldri reiser med fly, om barn er syke. Dette både på grunn av smittefaren, samt at flyreiser forverrer mange sykdommer. Dette gjelder spesielt bronkitt, astma, ørebetennelse, lungebetennelse og bihulebetennelse. Derfor skal man kontakte både flyselskap og forsikringsselskap om uhellet er ute, Det vil være lite smart å ta sjansen på å dra. Flyselskapet har anledning til å nekte ombordstigning. Har barnet vært sykt, men er blitt bra er det ingen problemer med å reise. Barn som av forskjellige årsaker skulle trenge medisiner bør ha disse tilgjengelig. Pakk medisin, mat og andre ting man trenger i håndbagasjen. Noen barn kan bli dårlige på reisen, og kanskje spesielt på flyreiser kan det bli et problem. Skulle barnet bli sykt, diare eller omgangssyke, på flyet er det noen grunnregler som gjelder. Få barnet til å drikke vann! Normalt er det nødvendig å drikke vann på lange flyreiser uansett, da en blir uttørket. Er barnet i tillegg sykt blir dette enda viktigere. Kan barnet snakke og forstå må en forklare for barnet hvorfor. Er det et spebarn bør en forholde seg rolig, og med tålmodighet «lure» væske i barnet.