Publisert

Tips til flyturen

Rideoncarryon.no

Mange velger å dra på lange reiser med småbarn, og det er ingenting i veien for å gjøre det, Lange ventetider og flyreiser kan gjøres enkle og lettvinte for hele familien, selv med en to-åring med på tur. Barn i alderen 2 år og noe eldre er aktive, og ikke spesielt glade i å kjede seg. Gjør turen lettere for alle med litt planlegging og kanskje kjøpe inn en stol til barnet for lang baggasjeventing?

På flyturen

Hvis du allerede har en Ride-On Carry-On da vet du allerede hvor greit det går med innsjekking og boarding på flyet. Hva gjør man så etterpå, når man sitter der og venter på at flyturen skal ta slutt? God planlegging av reisen er alfa og omega for at det skal bli trivelig for alle. Har du et barn i alderen 2 år og oppover vet du at det holder ikke med å si «vi er snart fremme» rundt hundre ganger. Det må skje noe på reisen. Har barnet vært aktiv før dere gikk om bord kan det hende han/hun sovner, og da går flyturen ofte greit. Sover ikke barnet i det hele tatt bør det ha noe å gjøre. Her er det god planlegging er til hjelp. La barnet få velge med seg en eller to favorittleker, og kosedyr. I tillegg pakk med en bok med fine bilder, tegnesaker, spill og gjerne en tegnefilm på paden/notebook’en. Dette kan berge rastløshet hos barnet, slik at det holdes opptatt. Husk også at små barneføtter gjerne rører på seg. La barnet få være med på noen rusleturer i midtgangen, bare pass på at man ikke er i veien for andre reisende.

Flyturen er over – venting på bagasje

Når flyet lander er det en lettelse for de fleste, både store og små. Dessverre betyr ikke det at venting og køer er over enda. Først har en passkontrollen, der kan det bli lange køer. La barnet få røre litt på seg etter mange timer på en stol, men ha Ride-On Carry-On klar om det skulle bli nødvendig. Derfra bærer det til bagasjebåndet. Et spennende sted for smårollinger, men ikke helt trygt om en er for nære. La barnet sitte i stolen på trillekofferten og gjør det hele til en lek. Hvor mange blå/sorte kofferter kommer på båndet? Hvilken koffert/bag er stor, større eller størst? God læring av farger og størrelser for de små, og samtidig holder det dem opptatt. Er barnet noe større kan andre leker være et alternativ. Hva med telle kofferter på engelsk? Eller kanskje «jeg ser», hvor barnet forklarer hva de ser uten å si nøyaktig hvilken bagasje de ser? Så er det opp til mor og far å finne ut av det. Her er det egentlig bare å bruke fantasien og komme på alle mulige ting en kan snakke om når det gjelder bagasje. Pass på når deres bagasje kommer at en av reisefølge holder øye med barnet, mens den andre henter bagasjen. Bagasjebåndet er ikke trygt for de minste, da de lett kan sette seg fast og bli ført med båndet. Er man litt kreativ vil både reise og ventetid bli enklere for alle.