Publisert

Reise med tog – tips

Rideoncarryon.no

Togturer kan bli riktig så trivelige reiser. Det tar tid, men for mange er togreise den eneste måten å reise på. Da det føles som å reise, ikke bare en «kjapp forflytning», som med fly. Kanskje tror du at det må bli vanskelig med en lang togtur med barn? Så absolutt ikke! Pakker man alt utstyr godt og tilgjengelig, samt planlegger kan togturen absolutt bli verdt det. Tar du i tillegg med Ride-On Carry-On blir togreisen en del av ferien, og ikke bare tidsfordriv for å komme frem.

Planlegg

Når du skal på lang togtur bør man planlegge virkelig godt. En bør ha en liten koffert tilgjengelig hele turen igjennom. Ja, du leste riktig – koffert. Dette da Ride-On Carry-On kan lett festes på kofferten og da har en gjort barnet en stor tjeneste, om den er med. Innretningen festes lett på kofferten med stropper, og dermed har man stol og bord til barnet, uansett om en er på perrongen eller på toget. I den lille kofferten pakker du ting barnet kan komme til å trenge. La barnet selv få være med på å velge ut leker og kosedyr. Da er man sikker på at en får med seg leker som kommer til å bli brukt. I tillegg kan det være en god ide å ta med et lite teppe og en pute. Da kan barnet få hvile/sove godt om det trenger. Det er heller ikke sikkert man får tak i den maten man vil ha på toget. Pakk ned niste, i hvert fall til barnet. Maten bør tåle å lagres i koffert, og dermed er det ikke smart å legge yoghurt og andre lett bedervelige varer ned. Ta med frukt og grønt, brød, sukkerfri drikke og eventuelt noe «lovlig» snop, rosiner kanskje? Skal familien ut på en virkelig langtur med toget, nattog for eksempel, husk da også å ha toalett artikler lett tilgjengelig på turen.

Togturen

Å vente på toget en halvtime eller så er ikke ille om man er voksen. Det er verre med de små. En halv time kan virke som en evighet. Benytt ventetiden på perrongen til aktiv lek, men i god avstand fra togskinnene. Løpe om kapp, hinke og hoppe, sangleker eller annet som gjør at barnet må være fysisk aktiv. Det kan lette litt på starten på togturen, at barnet er litt sliten. Når en så kommer inn i togvognen er barnet klar for å sitte litt i ro, og kanskje sove litt eller spise noe. Siden Ride-On Carry-On er smal har en også en stol og bord som kan benyttes på toget. Da slipper du å bekymre deg over om barnet griser i setet når det spiser. På toget har en alle muligheter til å røre litt på seg. Ta barnet med på litt vandring mellom vognene, og gjør det til en opplevelse. Tell trær (om der er noen), gjett hva som kommer rundt neste sving, tell antall vogner dere går gjennom, tell seter i egen vogn – ja det er bare å sette fantasien i sving. Små barn liker også repetisjoner, så dermed kan en leke de samme lekene gang etter gang. Klarer de voksne å være litt tålmodige vil togturen gå som en lek – også for dem.