Publisert

På sydentur med småtassene

For værsyke nordmenn kan en sydentur i året gjøre underverker. Mange gruer seg til å dra av sted når de tenker på alt de må ta med og planlegge for at også de aller minste barna skal få en fin ferie. Egentlig er det ikke så mye som skal til, man må bare tenke gjennom de største problemstillingene og planlegge deretter. Vi hjelper deg!

En problemfri flytur

Reisen begynner ofte med en flytur, noe som kan være stressende nok uten barn. Det beste tipset for barn som fortsatt ammes er å gi dem bryst ved avgang og landing, så unngår man som regel den verste øresmerten. For de aller minste kan man også be om en spesialstol som de kan ligge i under flyturen, men ikke alle flyselskaper tilbyr dette. For større barn kan reisen reddes ved at de har underholding på flyet, favorittleken under armen og kanskje litt snacks på lur, dersom det er lenge mellom flymåltidene. Forsøk å beholde roen og ikke få panikk dersom barnet begynner å gråte. For en flyvertinnes beste tips til en behagelig flytur med barna, bør du få med deg denne artikkelen.

Ha utstyret i orden

En kombistol som kan festes til trillekofferten vil gjøre transporten tusen ganger enklere. Dessuten kan den også brukes som lekebord eller spisestol. Ta med ekstra bleier, det er ikke alltid like enkelt å finne riktig størrelse i alle deler av verden og bleier kan dessuten være overraskende dyre. Dersom barnet har allergier eller mor ikke alltid ammer, kan det være smart å ta med barnemat og morsmelkserstatning hjemme fra. Det viktigste utstyret når du er på ferie med barn, er en solid bæresele. Ta med den dere bruker hjemme så er du sikker på at passformen er riktig, både for deg og for barnet.

Sjekk med hotellet før avreise

Ikke alt slags utstyr er nødvendig å ta med seg. Undersøk med hotellet dere skal bo på i forveien for å finne ut om de tilbyr utstyr til barn. Dette kan føre til en litt dyrere hotellpris, men fordelen med å ikke måtte drasse med seg alt mulig fra Norge er ofte verdt prisen. Hoteller tilbyr gjerne barnesenger, vogner og stellebord.

Generelle tips

  • Ikke glem å bestille barnesete dersom du leier bil. Flere tips for bilferie finner du her.
  • Barn er mer sensitive mot sol og hete enn voksne. Hold dem unna solen, smør dem med høy faktor og sørg for at de drikker nok vann.
  • Velg barnevennlige reisemål der dere kan treffe andre småbarnsfamilier. Å finne en ny lekekamerat på ferie kan bli et minne for livet! Dessuten vil omgivelsene være bedre tilrettelagt for de minste.
  • Dersom barna er veldig kresne, vil de fleste restauranter kunne hjelpe deg med en porsjon pasta uten saus eller en risrett uten krydder.
  • Bad! De største barna vil kanskje kunne lære seg å svømme, men også de aller minste vil elske å dyppe tærne i deilig varmt vann.