Publisert

Bilferie med barn

Bilferie

«Er vi fremme snart?» Spørsmålet kommer gjerne ut av munnen på yngstemann før dere er ute av nabolaget der dere bor. Tålmodighet kan vi ikke gjøre så mye med, men å kjøre til spennende steder med mye å se og gjøre for både små og store – det kan vi hjelpe med! Trenger du en solid sjekkliste? Les vår artikkel om alt du behøver å gjøre før du legger ut på tur.

Bilferie i Norge

Om værutsiktene er bra er det få plasser som er finere å feriere på enn i Norge! Landet er fullt av vakre utsikter og fabelaktige naturopplevelser. I mange deler av landet finnes også steder som har fokusert ekstra mye på de yngste i familien. På Sørlandet frister selvfølgelig dyreparken og på Østlandet finner du både Hunderfossen og Tusenfryd. På Vestlandet må du ikke kjøre langt for å finne gårder som tar i mot besøk. Der kan de minste klappe mindre eksotiske, men langt mer tamme gårdsdyr, ri på hester og ponnier og se på små kyllinger. Mange av disse stedene ligger i områder hvor du også kan slå opp telt, nyte naturen eller ta del i mer aktive naturopplevelser, som rafting, padling og klatring. Nord-Norge er kanskje en smule langt unna om du kjører fra Midt- eller Sør-Norge, men naturopplevelsene er helt unike. Les her om tips til Norges vakreste bilferier.

Danmark

For mange en soleklar sommerfavoritt og kanskje aller mest for barna. Milde, fine sommere, flotte strender og et utrolig stort utvalg av aktiviteter for barn. Ta bilferge fra Oslo, Larvik eller Kristiansand til Hirtshals, København eller Fredrikshavn, eller reis med fly og lei bil når dere kommer frem. Billund er blant annet et fenomenalt sted å ta utgangspunkt i. Med Legoland like ved, vil barna ha mye å se frem til. Jylland er kanskje den morsomste landsdelen, med en rekke dyreparker, badeland, fornøyelsesparker, strender og koselige småbyer. Det er også enkelt og «dejlig» å være på reise i Danmark, vi er ikke så ulike våre kjære naboer i sør.

Italia

Kanskje aller helst et godt alternativ for de som har litt større barn, som liker å se nye steder og prøve nye typer mat. Hvis ikke så finnes der jo alltids pizza og pasta for de kresne smårollingene. Usikker på hvor mye du skal gi i tips på restaurant? Les våre retningerlinjer for tips her.Fly til Firenze og oppdag regionen Toscana med leiebil. For mange en av de fineste og mest innholdsrike landsdelene i Italia, med vakkert landskap, fantastisk mat og mer eller mindre sol-garanti! Dersom det finnes basseng på overnattingsstedene dere velger er dette som regel mer enn nok underholdning for de små i familien.

Generelle tips

  • Husk å bestille barnesete når du leier bil
  • Ikke glem bilsyketabletter
  • Fullast bilen med lydbøker og musikk, gjerne på iPod med øretelefoner
  • Engasjer barna i omgivelsene og ha konkurranser i bilen om hvem som kan se flest Volvoer, norskregistrerte biler, røde hus eller lignende. Få gode tips til leker i bilen her.
  • Ta med en quizbok, det er morsomt for hele familien
  • Gi større barn ansvaret for kartlesing, men dobbelsjekk av og til
  • Ta rikelig med lekepauser