Publisert

De beste tipsene for når du reiser alene

Det er ikke tvil om at det er bedre å reise sammen med noen enn å reise alene. Å være på egen hånd er både ensomt, stressende og slitsomt. Til og med de som reiser alene hele tiden finner glede i å ha noen å dele reisen med. Opplevelsen er ekstra slitsom dersom du i tillegg reiser sammen med barn. De krever mye oppmerksomhet, er ikke like raske på foten og fører til at du har et ekstra ansvar som tar både tid og energi. Vi forteller deg hva du kan gjøre for at alene-reisen blir litt enklere.

Planlegg reisen

Dersom du synes det er stressende å reise alene fordi du da står som eneste ansvarlig for å komme deg dit du skal til riktig tid kan god planlegging i forveien hjelpe mye. Lag et dokument med all informasjonen du behøver, så er du ikke avhengig av internett for å ha tilgang på viktige opplysninger. Pakk også med deg i håndbagasjen alt du behøver på reisen. Ikke glem lader til både laptop og mobil dersom du må vente lengre enn forventet på flyplassen. Det kan også være praktisk å ha et ekstra skift med klær, eller miniversjoner av toalettsakene i håndbagasjen, i tilfelle flyet blir kansellert og du må overnatte. Se også våre tips for hvordan pakke som en proff.

Underholdning

Hvorfor er det slik at flyet nesten bare er forsinket når du allerede kjeder deg og synes tiden går altfor sakte? På lange flyvninger kan det være både ensomt og kjedelig å måtte tilbringe hele turen alene. Å småprate med menneskene rundt deg kan faktisk være en fin måte å tilbringe tiden på. Du vil se at det er mange i samme situasjon som deg selv, som vil sette pris på en liten prat mens tiden tikker av gårde. Fyll nettbrett eller laptop med filmer, tv-serier og podcaster, så vil reisen virke mye kortere. Dette er også en god anledning til å lese boken som du aldri har hatt tid til å begynne på.

Alene med barn

Å reise med små barn er en utfordring i seg selv. Å reise alene sammen med smårollingene legger mye ekstra stress på deg som eneste voksen. Heldigvis får man mye hjelp og forståelse de fleste steder man reiser med barn, men det er også ting du kan gjøre selv. En konvertibel barnestol på hjul gjør det mye lettere og raskere å transportere barnet. Dersom den kan monteres på trillekofferten din er det enda bedre, siden du slipper å ta den fra hverandre når du skal gjennom sikkerhetskontrollen eller på flyet. Pakk også ting i håndbagasjen som gjør reisen enklere og morsommere for barnet. Leker og spill er supert, men du kan også føre over barnets favoritter til nettbrettet eller laptopen, så er det større sannsynlighet for at dere alle får en mer behagelig tur. Pakk også med deg snacks og drikke til barnet, slik at dere ikke behøver vente på servering når sulten eller tørsten kommer brått på.