Publisert

De beste fornøyelsesparkene i Europa

Selv om dere har mye å se og kanskje også langt å kjøre vil det bli unektelig populært å legge veien innom en av Europas beste fornøyelsesparker. Vi har plukket ut en liste basert på de landene som nordmenn helst ferierer i, så kanskje barna dine er så heldige at du plotter en av disse parkene inn i GPS’en når du er på tur i Europa. Dersom barna er veldig små og blir slitne av å vandre rundt kan det være smart å gå til anskaffelse av en trillestol. Garantert en hit blant både slitne barneføtter og foreldre.

Disneyland Paris

Både prinser og prinsesser vil drømme om Disneyland lenge både før og etter de har vært der. I hele fem ulike verdener fylt til randen med klassiske attraksjoner kan du møte på alle de kjente Disney personlighetene. Hvor du enn går finnes det opptog, parader og forestillinger som lar publikum ta del i den magiske stemningen. Selv om det kanskje kan bli litt sent for de minste bør man absolutt være der når mørket faller på og det fantastiske Tornerose-slottet lyses opp av lysshow og fyrverkeri.

Tivoli

Tivoli er en glede for hele familien, ikke bare for barna. Det kan du også legge merke til når du ser på det utrolige mangfoldet i parkens besøkende. Stemningen som ligger over den koselige parken er fin og det serveres god mat. Karusellene er tilpasset flere aldersgrupper og ingen skal måtte dra skuffet hjem fra et besøk i Tivoli. Dersom du uansett skal innom København er et besøk helt selvsagt.

Europapark

Denne parken er en fartsfylt opplevelse med sine tolv berg-og-dalbaner i alle størrelser og varianter. Den har kapasitet til å huse så mange som 50.000 mennesker hver dag og ligger som en solid nummer to (etter Disneyland) på listen over Europas mest populære attraksjonsparker. Du finner den i Tyskland, like ved grensen til Frankrike.

Gröna Lund

Hos söta bror finner du også en herlig fornøyelsespark for hele familien. Gröna Lund ligger i Stockholm og kan enkelt nås fra sentrum med trikk, buss eller til fots. Ta gjerne med en trillestol for de minste hvis dere skal gå langt. I tillegg til å ha over tretti attraksjoner er den også en populær scene for konserter i sommerhalvåret. Helt frem til 1883 var Gröna Lund bare en park, men når både karuseller og andre morsomme aktiviteter fikk sin base der ble den offisielt omgjort til en fornøyelsespark og er dermed Sveriges eldste.

Gardaland

Italia kan også skryte av en meget populær fornøyelsespark, Gardaland. Mange nordmenn er kanskje ikke klar over at denne parken har underholdt store og små i de nordlige delene av Italia helt siden 1975. Likevel har parken nesten 3 million besøkende hvert år.

PortAventura

Dersom du tar med familien til Barcelona bør dere spandere på dere en tur til PortAventura. Denne parken er en fryd å besøke, ikke bare på grunn av de mange karusellene og aktivitetene, men også fordi den er nydelig oppbygd med tema fra ulike deler av verden. PortAventura inneholder også et badeland, noe som er perfekt dersom du besøker parken i de varme sommermånedene.