Publisert

Hvordan pakke som en proff

Rideoncarryon.no

Hvor mange ganger har du ikke stått der dagen før du skal på tur med en koffert som er stappfull av ting du kanskje trenger og en badevekt som forteller deg at du risikerer overvekt? Det er ikke lett å vite hva man skal ha med seg og hva man kommer til å behøve på reisen. Nøkkelen ligger i å planlegge litt på forhånd og i å pakke på en smart måte.

Lag en liste

Selv for den mest uorganiserte personen kan en liste hjelpe deg å få en bedre oversikt over hva du behøver og hva du kan legge igjen hjemme. Tenk først og fremst på hva slags vær du vil ha på reisen og hva du skal gjøre. Skal du bare sole og bade, krever det ikke like mye tøy som for eksempel en storbyferie. Forsøk å tenke på hvilke plagg du kan bruke i flere sammenhenger og hvilke sko som passer til hva. Godt fottøy er gjerne alfa omega for en vellykket tur, særlig om du skal gå mye i løpet av reisen. Om det er andre ting du må pakke med deg, for eksempel solkrem, medisiner eller lignende, sørg for at det står på listen, så glemmer du det ikke!

Enkle triks

Som regel er det best å rulle klærne i bylter. De holder seg finere i fasongen og du får bedre plass. Større og tykkere plagg er best å legge på toppen uten å folde dem for mye. Legg sokker og undertøy langs kantene og plasser sko i skoposer i bunn og på topp. Da er de også med på å beskytte de andre tingene i kofferten. Om du har med deg flytende produkter, pakk dem i plast i tilfelle uhellet skulle være ute. Dersom du har pakket med deg noe som kan gå i stykker om kofferten skulle få hard medfart, bør disse gjenstandene rulles inn i klærne og legges så sentralt i kofferten som mulig.

Bedre føre var!

Dessverre hender det seg at kofferter forsvinner eller blir forsinket på sin vei til ditt endelige reisemål. Da kan det være fint å ha pakket litt smart med tanke på håndbagasje. Sørg for at den vesken du tar med deg om bord i flyet inneholder alt dere behøver når dere lander. Passene har dere selvfølgelig med dere, men bestillingen og veibeskrivelsen til hotellet, reiseforsikringsdokumentene, toalettsaker (husk på begrensningen for flytende produkter), mobilladere og et undertøysskift kan også være fint å pakke for seg. Om noen behøver medisiner eller andre viktige ting, bør disse også få plass i håndbagasjen. Husk også at verdigjenstander kan bli stjålet om de pakkes i innsjekket bagasje, så det kan ofte være smart å ha dem i håndbagasjen. Om du har reiseforsikring burde denne dekke alle kostnader ved tapt eller forsinket bagasje. Husk å sjekke hvilke vilkår som gjelder for din operatør.