Publisert

Danmark – barnas favoritt

Strand

Som den kjente reklamen sier er det deilig å være norsk i Danmark. Ikke alle nordmenn er like solhungrige og velger gjerne vårt kjære naboland i sør fremfor destinasjoner som Spania og Hellas. Med et mildt klima i sommerhalvåret, en herlig gastronomi og en ekstra kjærlighet for det barnslige i både store og små, er Danmark et supert alternativ for småbarnsfamilier. Her tar vi deg gjennom listen av de morsomste stedene å besøke for de minste i familien. Reiser dere med bil? Her er våre beste tips til aktiviteter i bilen.

Legoland

Legoland er en selvklar nummer en på alle lister over danske aktiviteter. Du kan gjerne være godt voksen og få like mye moro ut av en dag i legoklossenes verden. Tilbring en dag blant over 50 millioner små biter av kvadratisk underholdning og få med dere både gamle og nye attraksjoner. En annen stor fordel med Legoland er at omgivelsene rundt attraksjonene er uvanlig flotte. Dette gjør at selv om man er for liten eller for stor til å prøve alle aktivitetene kan man likevel tilbringe dagen spaserende rundt i den fine parken og la seg imponere av miniatyrverdenene og kreativiteten som hersker der. Man kan godt sette av flere dager til å besøke Legoland og gjerne også spise deilig dansk mat i lekeparkens restauranter.

Tivoli

Tivoli i København har blitt populær, ikke på grunn av størrelsen eller for spesielle karuseller, men på grunn av den autentiske stemningen. For de fleste som besøker parken er Tivoli den originale fornøyelsesparken. En annen grunn til at parken har blitt usedvanlig populær er at den har et tilbud som tilfredsstiller alle. Alt fra romantiske par til fartsgale tenåringer, fra smårollinger til besteforeldre, Tivoli sprer glede til både liten og stor – og alle i mellom. Stemningen er god og lun og restaurantene byr på deilig mat når det er tid for en pause. Gå ikke glipp av fantastiske Tivoli dersom du tar med barna til København.

Givskud Zoo

Dersom du ikke har hørt om Givskud Zoo er det sikkert fordi du som de aller fleste andre kjenner til denne attraksjonen under navnet Løveparken. Den er selvfølgelig aller mest kjent for sine frittgående løver der du kjører gjennom deres territorium bak godt lukkede bilvindu, men det finnes også en rekke andre dyr i parken. Møt elefanter, giraffer, flodhester og neshorn, samt sjiraffer, kameler og sjimpanser. Parken er vel verdt et besøk når du førsten er i Billund-området. Den er nabo til både Legoland og Lalandia.

Nordsøen Oceanarium

Mange nordmenn tar ferge når de skal til Danmark og ankommer kongeriket via havnen i Hirtshals. Like utenfor denne havnebyen finner du Nordsøen Oceanarium, et kjempestort akvarium. Her kan du se tusenvis av fisker og morsomme seler. Perfekt å besøke mens dere venter på fergen, eller som et første stopp på turen.

Djurs Sommerland

Djurs er fullstappet med moro for barn i alle aldre. De kan skryte av å huse Danmarks største berg-og-dalbane, samt både sjørøvere og cowboyer. Parken ligger fint til i et massivt grøntområde og det er ingenting i veien for at du kan tilbringe hele dagen der sammen med familien.

Det er mange som også velger å fly til Danmark. Slik sørger du for at barna får en trivelig flytur.