Publisert

Tips til lange flyturer

Fly

Dere har en fantastisk tur foran dere, med opplevelser på rekke og rad, men først skal en dag med fly og reise overleves. Én ting er når man reiser alene og bare har seg selv å ta hånd om, noe helt annet er å reise sammen med barn, store som små. Med noen enkle forhåndsregler og god planlegging, kan du gjøre reisen mindre slitsom både for deg selv og for utålmodige småtasser. Sjekk også våre tips for lange togturer.

Ha kontroll på sakene

Selv om dere garantert har bagasje som skal sjekkes inn, er det helt topp å pakke en veske som blir med som håndbagasje. Det beste er å bruke en bag som enkelt kan åpnes og lukkes og som har flere lommer til oppbevaring av det dere trenger i løpet av turen. Pakk reisedokumenter, billetter, penger, kort og mobiler i en egen liten veske, som du alltid har i nærheten. Det er bedre at én voksen har kontroll på alt, enn å la de små ha pass og billetter i sine egne vesker. Husk å pakke behagelige klær til reisen, samt varme sokker om det skulle bli kaldt i kabinen. Enkle toalettsaker og andre ting dere kommer til å behøve i løpet av turen (bleier, linsevæske, medisiner osv.), bør også være lett tilgjengelige i håndbagasjen. Kanskje bør du lese vår artikkel om sjekklister for ferieturer!

Underholdning

De fleste flyselskaper som flyr lengre strekninger har svært gode tilbud på underholdningsfronten. Filmer og spill for barn er gjerne bygd inn i en multimediakonsoll på hvert sete. Er barna dine for små til å sitte stille lenge, la dem få røre på seg i flyet når dette er mulig. Det er godt for både store og små å strekke på bena i løpet av reisen. La de få se hvordan flyet ser ut fra innsiden og utsiden og vis dem hvor kapteinen og de ansatte om bord i flyet jobber. Vær likevel påpasselig så dere ikke forstyrrer andre passasjerer eller de som jobber på flyet. Pakk med barnas favorittbøker, spill og leker, dette vil dere også ha nytte av på resten av turen. Unngå spill med små brikker som har lett for å forsvinne. Barn som gråter er et mareritt for både foreldre og medpassasjerer, men forsøk å puste dypt og distrahere barna med lek. Les også flylegens tips om å fly med barn.

Mat og søvn

Flymat er mye bedre enn sitt rykte, men har du kresne barn er dette ikke tidspunktet for å tvinge dem til å spise ting de ikke liker. Pakk heller med niste og sørg for at de får i seg nok å drikke. Å få barna til å sove i løp av turen er bra både for å forebygge jetlag og for å få tiden til å gå. Be om ekstra puter og tepper, og spør om det finnes ledige rader i nærheten, der de kan sove mer behagelig. For voksne er oppblåsbare, eller fylte nakkeputer helt uunnværlig. For enda flere tips om å reise med fly, bør du sjekke ut denne siden.