Publisert

Strandleker for barna

Strand

Selv om alt du ønsker er å ligge på en solseng, lytte til havet og kjenne hvordan sola bruner på kroppen er det ikke særlig sannsynlig at barna dine har den samme innstillingen. Hjelp barna til å finne aktiviteter på stranda, slik at dere alle kan få en drømmedag ved havet. Ha det morsomt sammen med barna, men vis dem også at de kan gjøre ting på egen hånd. Husk å ikke slippe dem av syne, selv grunt vann kan være farlig for små barn. Kanskje barna kan lære å svømme i sommer? Les våre stjernetips her.

Skattejakt

På milelange sydenstrender med hvit sand så langt øye kan se, vil denne leken kanskje ikke være den beste. Hjemme i Norge derimot, har vi mer spennende strandlinjer, der man kan finne de mest forunderlige saker. Takket være tøft vær resten av året, skylles skjell, garnrester, drivved og andre spennende ting i land langs hele kysten. Samtidig som barna får dratt på skattejakt i vannkanten, kan de også få lære om de ulike gjenstandene de finner. Kanskje kan dere også lage noe av dem når dere kommer hjem. Fine skjell og sneglehus, limt på toppen av en stor fyrstikkeske, kan bli til det flotteste smykkeskrin!

Henteleken

Denne leken er ganske lik skattejakten, men mer konkurranseorientert. Dersom du har flere barn kan de kappes om hvem som først kan finne det du ber dem om å hente. Bruk fantasien! Be om en rund stein, et blåskjell eller kanskje til og med en krabbe. Dersom barna er i ulike alder kan de også deles inn i lag. En morsom lek for hele familien! Be barna passe seg for brennmaneter som er blitt skylt i land. Hvis noen likevel skulle bli brent kan det være bra å vite hvordan man behandler skadene.

Gris

En lek som er kjent for de fleste! Kort fortalt kaster man en ball frem og tilbake til hverandre, helst mellom tre eller flere deltakere, helt til noen mister den i bakken. For hver gang man ikke klarer å ta i mot får man en bokstav og til slutt vil en person bli G-R-I-S. Denne leken er en perfekt aktivitet i vannkanten også. Det er ekstra moro når man kan slenge seg etter ballen i vannet!

Sandslott med vollgrav

Undervurder ikke gleden av å skape noe. Barn elsker å grave i sanden og å se hvordan vannet fyller tomrom og tunneler. Del familien inn i to lag og se hvem som kan bygge det høyeste slottet ved hjelp av bøtter og spader før bølgene skyller inn over land og tar med seg mesterverket til havs. Ute av trening? Les rådene for verdens beste sandslott her.

Tre på rad

Alle kjenner konseptet tre på rad og har garantert spilt det enten som bondesjakk eller som et brettspill. På stranden kan du tegne brettet ned i sanden med en spade. Tegn opp en stor firkant og del den inn i ni ruter. Bruk steiner og skjell som brikker, eller andre ting dere finner i vannkanten. Legg gjenstandene i rutene etter tur, den som først får tre på rad har vunnet spillet. Hvis man er flere som vil være med, kan man la nestemann være spille mot vinneren av hver runde.

Leker gjør seg også godt på lange bilturer. Les våre tips til aktiviteter i bilen her.