Publisert

Slik får du billige flybilletter

Penger

Hvem har ikke lyst på billige flybilletter? Det du sparer på fly og hotell, er penger som kan gjøre oppholdet enda bedre. Får du tak i billige flybilletter og rimelig overnatting, har du som regel mer penger du kan bruke på god mat og ekstra spennende opplevelser. Her er tipsene du burde følge om du vil spare penger på flybillettene.

Slik finner du billigst hotell.

Book tidlig

Planlegging er nøkkelen til at ferien skal bli så vellykket som mulig. Det samme gjelder når du booker flybilletter. Som en tommelfingerregel finner du de billigste flybillettene cirka 3 måneder før avreise. Dette gjelder først og fremst på lavprisselskapene som Norwegian. Det er en viss mengde seter til forskjellige priser som legges ut for salg på hver flyvning, og de rimeligste billettene selges som regel først. Derfor er det om å gjøre å prøve å skaffe seg disse, før de blir utsolgt.

Hos enkelte flyselskap viser det seg at prisene justeres ganske kontinuerlig. Flere reiseeksperter påstår derfor at de beste dagene å booke på, er tirsdag og onsdag.

Hvordan få det meste ut av storbyferien.

Velg andre reisedager og perioder

Det er flere billige flybilletter å finne dersom du kan reise på litt annerledes tidspunkt enn de fleste andre. Skal du til en storby, er det langhelger som er mest populære. Derfor er for eksempel torsdager og fredager mer populære, samt returer på søndager. Kan du for eksempel ta en tur med utreise mandag eller tirsdag, og retur på en fredag eller lørdag, er sjansene større for å finne billige flybilletter.

Sjekk på lavpriskalenderen som de fleste flyselskap har på hjemmesidene sine. Dersom du vet du skal på ferie om for eksempel 6 måneder, se allerede i dag hvilke flyvninger frem i tid som er billigst. Det vil gi deg en god indikasjon på hvilke dager du bør booke, samt hvor lang tid i forveien du bør gjøre det.

Tips til lange flyturer.

Unngå fellesferien

På samme vis som at enkelte dager er mer populære for storbyferier, er det også mer fullt både på strender, hotell og fly på populære sommerdestinasjoner. Kan du reise til sydlige strøk utenom fellesferien, vil du kunne spare gode penger også her. Mange land har fine badetemperaturer også i juni, august og september. Booker du da, vil du ikke bare kunne spare penger, men du får kanskje en finere ferie i tillegg fordi det er mindre turister på samme sted.

Billige flybilletter i kampanjeperioder

Både SAS og Norwegian har svært billige flybilletter i spesifikke kampanjeperioder. Det kan lønne seg å følge med på hjemmesidene deres, eller velge å motta nyhetsbrev fra disse (og andre) flyselskapene. Husk at selv om flyselskapene lokker med veldig lave priser i kampanjene sine, vil disse bli fort utsolgt. Men, det kan godt hende de nest billigste billettene fortsatt er ledige, selv om du skulle være litt treg på avtrekkeren når de billigste er fortsatt til salgs. Dette ser du som regel på lavpriskalenderen til flyselskapene.