Publisert

Pakketips – glem ryggsekken. Pakk i koffert og ha Ride-On Carry-On tilgjengelig.

Rideoncarryon.no

Å pakke for en ferie med både store og små er en utfordring i seg selv. Ofte pakker man alt for mye, da man er redd for at en ikke skal ha med nok. Vi har alle gjort det, og kommer kanskje til å fortsette å gjøre det, men kanskje noen tips kan hjelpe deg på veien mot enklere pakking, også med tanke på de små, og hva de trenger med seg.

Planlegging og håndbagasje

Gjør deg først kjent med hvor mye bagasje hver enkelt person kan ta med på flyet, også håndbagasjen. Når dere er ferdig pakket vei så bagasjen med en koffertvekt. Har dere ikke en slik kan badevekten benyttes, men ha litt slingringsmonn. Det hender ofte at flyselskapenes vekt viser mer enn badevekten. Pass på at vekten er jevnt fordelt på alle i reisefølget, og ikke tenk mors koffert, fars koffert og barnas koffert. Det er liten vits i at mor har overvekt, mens barna har flere kilo å gå på. Pakk håndbagasjen i en trillekoffert (eller flere), og fest Ride-On Carry-On til denne. Dermed har du alt tilgjengelig hele turen, også vogn og stol til barnet. Er dere til tross for god planlegging redd for overvekt, kle dere da i de tyngste og tykkeste klærne når dere reiser, og bytt på flyet om nødvendig. Når man har barn har man alltid klær som må byttes ut. Ta klær som dere kommer til å kaste senere med på turen. Når ferien er over kan de gis bort til veldedige organisasjoner på feriestedet. Samtidig har man plass til de nye klærne hjemover, som mest sannsynlig er kjøpt på ferien. Tenk også over; hvor mye sokker og undertøy trenger man egentlig med seg? Det er fullt mulig å vaske opp disse, og spare bagasjeplass. Skal en til «syden» er det begrenset hvor mye sokker som blir brukt. I tillegg kan en fint kjøpe noen billige sokker på feriestedet om en virkelig trenger det.

Pakkingen

Da alle koffertene fort blir rot etter hvert er det smart å pakke en del ting i gjennomsiktige plastposer. Det sparer en for leting og rot. Pakk for eksempel sokker og undertøy i posene, og merk dem med navn. Har en da 2 smårollinger med seg er det lett å finne dette når en trenger det. I tillegg er det smart å pakke «småtteri» i slike poser. Det kan være hårnåler, strikk eller annet – lett å se, lett å finne! Toalettmapper blir ofte forholdsvis tunge. Her kan en lett spare flere kilo totalt med noen få knep. Må man ha med en spesiell sjampo eller såpe, fyll over på mindre flasker. Det finnes sett med slike flasker både på apotek og enkelte parfymerier. Sett solkremen hjemme, den trenger du ikke pakke. Kjøp heller en på feriestedet, og det samme gjelder for de vanlige toalettartiklene. Du vil bli overrasket over hvor mye av det du trenger som finnes der du skal. Ofte blir det billigere også enn å kjøpe det hjemme før turen. Klærne som skal pakkes bør kunne brukes sammen. En bukse bør passe sammen med minst to skjorter/gensere. En t – skjorte bør kunne brukes sammen med både en shorts og et skjørt, og videre. Det vil spare mye plass i kofferten. Er klærne i tillegg nøytrale i fargene blir det enda enklere.